grad varaždinske toplice

Foto - Dječji vrtić 'Tratinčica' Varaždinske Toplice proslavio svoj rođendan

Objavljeno: 26.04.2023. 09:32

Zadnja izmjena: 26.04.2023. 09:33

U ponedjeljak je malom, ali svečanom proslavom obilježen rođendan Dječjeg vrtića "Tratinčica" Varaždinske Toplice, a uoči ovog važnog dana stigao im je i poseban poklon - priznanje u akciji "Najljepši školski vrtovi".

Riječ je o priznanju za posebni element u sklopu ekološko-obrazovnog projekta "Najljepši školski vrtovi" kojeg provode HRT i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s ciljem promicanja organske poljoprivrede, uzgoja izvornog i domaćeg bilja, prepoznavanja ljepote vlastitog krajolika i povratka tradicijskim vrtovima. U goste je uz predstavnice Dječjeg vrtića Novi Marof stigla i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković i to s dvije rođendanske torte.

- Čestitam našem dječjem vrtiću njegov dan. Grad Varaždinske Toplice veliku pažnju posvećuje svojim najmlađim stanovnicima i njihovom odgoju i obrazovanju. Upravo zato, uz sva ulaganja i sve što radimo za njih, u planu je i izgradnja novog objekta topličkog dječjeg vrtića kako bi naši najmanji imali kvalitetnu i adekvatnu skrb i najbolje moguće uvjete za rast, odgoj i obrazovanje - rekla je Ratković.

Uz proslavu, u prostoru vrtićke senzomotorne dvorane za roditelje je održano predstavljanje priručnika senzorno integracijskih aktivnosti za djecu predškolske dobi. Nakon uvodnih riječi ravnateljice i gradonačelnice, priručnik su predstavile same autorice Lidija Andrijević Gajić i Spomenka Lalić, obje stručnjakinje na području senzorno integracijske pedagogije, koje su na zabavan, ali poučan način uvele prisutne u općenite pojmove vezane uz senzornu integraciju, a svi prisutni su sudjelovanjem u aktivnostima mogli steći praktično iskustvo.

Tiskanje ovog priručnika za roditelje financirao je Grad s ciljem podizanja razine kvalitete života obitelji s djecom predškolske dobi, a za sve roditelje osiguran je po jedan primjerak. Inače, Dječji vrtić "Tratinčica" svoj će dan obilježiti nizom zabavnih i poučnih aktivnosti za djecu i roditelje, izletom, malim kinom te Danom plesa koji će se održati do kraja tjedna.

Komentari