veliki uspjeh

Toplička učenica Iva Plišo osvojila prvo mjesto na Festivalu 'Ivan Kukuljević Sakcinski'

Objavljeno: 25.04.2024. 08:37

Zadnja izmjena: 25.04.2024. 08:37

Iva Plišo (15), učenica 8.a razreda topličke Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića osvojila je prvo mjesto na 4. Smotri dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“, u okviru Festivala „Ivan Kukuljević Sakcinski” u Varaždinskim Toplicama, gdje je nastupila u kategoriji 7. i 8. razreda.

Iva Plišo se predstavila pjesmom „Bil je sam jer za drugo ni znal”, a Prosudbeno povjerenstvo odabralo ju je kao najbolju u svojoj kategoriji. Prijavila ju je učiteljica hrvatskog jezika Sanja Habek-

– Pjesma je misaona, slobodnog stila, a govori o oblaku, no zapravo se misli o nečem drugom, poučna je. Pisati na kajkavskom je teže nego na standardnom. Recimo, trebala sam riječ „tjeskoba”, ali toga u kajkavskom nemamo pa sam napisala riječ „briga”, to je bilo za jednu od prošlih pjesama – istaknula je Iva.

Podršku vrijednoj učenici dala je i toplička gradonačelnica Dragica Ratković.

– Ponosna sam na našu Ivu, marljivu učenicu koja na svakom natječaju na koji se prijavi, s ponosom predstavlja sebe, svoju Osnovnu školu i svoj grad. Čestitam joj na osvojenom prvom mjestu, uz želju da tako nastavi i u budućnosti, da se nastavi baviti pisanjem i kada upiše srednju školu jer uspjeha joj sigurno neće nedostajati – poručila je.

Komentari