Grad Lepoglava

Foto - Dodijeljene stipendije mladima s lepoglavskog područja 18. godinu zaredom

Objavljeno: 12.03.2024. 09:33

Zadnja izmjena: 12.03.2024. 09:38

Grad Lepoglava dodijelio je temeljem provedenog javnog natječaja 36 stipendija u iznosu od 93 eura za 10 mjeseci u ovoj akademskoj godini studentima s lepoglavskog područja, nastavivši tako tradiciju potpomaganja obrazovanja mladih kroz 18 godina.

Pravo na stipendije ostvarili su svi studenti koji su se prijavili na natječaj, pri čemu njih 32 prema socijalno-ekonomskom kriteriju, a 4 prema uspjehu i postignućima tijekom studiranja, a svima im je tijekom nedavnog potpisivanja ugovora čestitao gradonačelnik Lepoglave Marijan Švarić i predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić, priopćeno je iz Grada Lepoglave.

- Dodjeljivanje stipendija pokrenuo sam kada sam došao na mjesto gradonačelnika prije 18 godina i u ovih 18 godina omogućili smo lakše studiranje za preko 500 studenata. Razvoj Grada Lepoglave temelji se na mladim i obrazovanim ljudima, a Grad je potpora da im pomogne u tome. Svake godine broj studenata se povećava, što mene kao gradonačelnika izuzetno veseli, a ove godine smo u našem proračunu osigurali više od 50 tisuća eura kako bismo našim studentima omogućili lakše obrazovanje  – kazao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Komentari