Grad Lepoglava

Foto - Škvarić najavio izradu projektne dokumentacije za Centar za cjelodnevni boravak starijih osoba

Objavljeno: 11.04.2024. 12:44

Zadnja izmjena: 11.04.2024. 12:49

Udruga umirovljenika Grada Lepoglave, koja broji više od 350 članova,  održala je godišnju izvještajnu skupštinu, na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, najavivši da se ove godine započinje s izradom projektne dokumentacije za gradnju Centra za cjelodnevni boravak osoba starije životne dobi.

Na skupštini umirovljenika istaknuta je dobra suradnja s Gradom, koja se može prepoznati i u činjenici da je Grad tijekom prošle godine financirao programe i aktivnosti Udruge umirovljenika u iznosu od 4500 eura, a uoči uskrsnih blagdana za gotovo 300 umirovljenika Grad je osigurao i potporu od po 30 eura.

Škvarić je naglasio je da lepoglavski umirovljenici uvijek mogu računati na podršku Grada. – Razmišljamo o brojnim aktivnostima koje bi mogle biti od velike pomoći našim umirovljenicima. S tim smo ciljem započeli i s programom 'Zaželi' u okviru kojeg će biti zaposleno devet gerontodomaćica, a koje će voditi brigu za 50 korisnika, većinom osoba starije životne dobi – rekao je  te najavio da se ove godine započinje s izradom projektne dokumentacije za gradnju Centra za cjelodnevni boravak osoba starije životne dobi.

Komentari