sufinancira eu

Foto - Dvije liječnice iz Zavoda za javno zdravstvo poslane na specijalističko usavršavanje

Objavljeno: 14.02.2024. 09:47

Zadnja izmjena: 14.02.2024. 09:47

Projekt „Specijalizacijom do kvalitetnije zdravstvene usluge“ provodi Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, a sufinancira Europska unija. Zahvaljujući tom projektu dvije liječnice poslane su na specijalističko usavršavanje u područjima školske i adolescentne medicine te epidemiologije.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marin Bosilj istaknuo je kako je riječ o prvim specijalizacijama koje Zavod provodi, a da ih ne financira iz vlastitih sredstava, već NPOO-a.

- Za ove dvije specijalizacije odobreno je 302 tisuće eura, što je značajan iznos za našu ustanovu, obzirom da smo prije specijalizacije financirali iz vlastitih sredstava. Također nam je priznata još jedna specijalizacija iz područja mikrobiologije u iznosu od oko 170 tisuća eura, te provodimo još dvije koje nisu ušle u ovaj projekt – rekao je ravnatelj Bosilj.

Edukacija i ulaganje u liječnike iznimno su važni zbog kvalitete pružanja zdravstvene zaštite svim građanima, naglasila je zamjenica župana Silvija Zagorec.

-Prošla godina bila je povijesna godina za naše zdravstvo. Puna pažnja posvećuje se i edukaciji naših liječnika i medicinskih sestara i tehničara, kao i ostalih djelatnika u zdravstvenom sustavu. Specijalističkim usavršavanjem osim što jačamo otpornost zdravstvenog sustava na promjene u okruženju, kao i na izazove s kojima se on svakodnevno suočava, mi naše liječnike želimo zadržati u našim sredinama – rekla je zamjenica župana Zagorec.

Komentari