GRAD VARAŽDINSKE TOPLICE

Foto - Pogledajte kome se dodjeljuju ovogodišnja javna priznanja Varaždinskih Toplica

Objavljeno: 22.10.2023. 18:18

Zadnja izmjena: 22.10.2023. 18:34

Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica odlučilo je da će ovogodišnju nagradu za životno djelo dobiti Denis Kovačić, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, priopćeno je danas iz tog Grada. 

Kako se dalje ističe, na sjednici u petak gradski vijećnici jednoglasno su odlučili i da će nagradu Grada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobiti Teo Bartolec i dioničko društvo Plodine, a nagradu za doprinos ugledu i promociji Varaždinski Toplica u zemlji i svijetu ide Stolariji i pilani Ratković vlasnika Miljenka Ratkovića. 

Zahvalnice Grada Varaždinskih Toplica uručit će se prečasnom Stjepanu Mostečaku, Nikoli Hlebecu, Tomislavu Mikulčiću, Valentu Juršetiću te DVD-u Leskovec. Nagrade Grada Varaždinskih Toplica dobit će i osnovnoškolci Petar Kukec te Iva Plišo, dok će kod studenata nagradu dobiti Mirta Košćak, navode iz Grada i dodaju da će priznanja biti dodijeljena na svečanoj sjednici u povodu Dana grada u studenom.

Gradski vijećnici donijeli i planove upravljanja imovinom

Nadalje, Gradsko vijeće donijelo je i planove upravljanja imovinom u vlasništvu Grada, usklađene sa strategijom upravljanja imovinom, koji sadrže detaljnu analizu stanja i aktivnosti koje se planiraju kada je u pitanju upravljanje imovinom Grada. 

Vijećnici su prihvatili i akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka za Grad Varaždinske Toplice, koji je nastao nakon potpisivanja Sporazuma 
gradonačelnika za klimu i energiju kojeg je gradonačelnica Dragica Ratković potpisala u rujnu ove godine.

- Taj akcijski plan predstavlja pravi korak u nastavku dugotrajnog procesa smanjenja emisije CO2 i ostalih stakleničkih plinova za najmanje 55 posto do 2030. godine, a u skladu s ciljevima Europske unije - navela je gradonačelnica Dragica Ratković, dodajući da će se naglasak staviti najviše na sektor prometa i zgradarstva gdje se očekuju i najveće uštede.

Na sjednici Gradskog vijeća donesena je i odluka za raspisivanje Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih Grada Varaždinskih 
Toplica. Savjet mladih Grada Varaždinskih Toplica ima tri člana, a članove bira Gradsko vijeće, zaključuje se u priopćenju.

 

Komentari