partnerski grad

Foto - Grupa građana iz prijateljskog grada Ravensburga posjetila Varaždin

Objavljeno: 30.10.2023. 10:34

Zadnja izmjena: 30.10.2023. 11:26

Grupu građana iz partnerskog grada Ravensburga u Njemačkoj koji su stigli u posjet Varaždinu danas su u palači Patačić pozdravili gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković.

Na prijemu kojem je nazočio i Danijel Pantaler, predsjednik Hrvatsko-njemačkog društva prijateljstva još jednom su potvrđeni prijateljski i partnerski odnosi gradova Ravensburg i Varaždin koji imaju potpisanu povelju o suradnji od 2002. godine. Riječ je o 33 članova udruge "Die Brückenbauer" ("Graditelji mostova2) koja djeluje u Ravensburgu, a jedan od glavnih ciljeva je njegovanje prijateljske suradnje s gradovima partnerima. Grupa iz Ravensburga imat će tijekom boravka u Varaždinu priliku upoznati se s bogatim kulturno-povijesnim nasljeđem grada Varaždina s kojim je potpisana povelja o suradnji 2002. godine.

Gradonačelnik Bosilj podsjetio je na razvijenu kulturnu suradnju koja je kulminirala prošlogodišnjom izvedbom The Queen Symphony učenika muzičkih škola iz Ravensburga i Varaždina u oba grada. Gradonačelnik je najavio da Koncertni ured zajedno s glazbenim školama ponovo priprema nešto slično, a najavio je i produbljivanje gospodarskih veza.

Grupa građana Ravensburga, koju vodi Nikolaus Schneider, boravit će u Hrvatskoj do 2. studenoga 2023.  Nakon upoznavanja Varaždina, posjetit će Varaždinske toplice, Plitvička jezera i Zagreb, a večeras će u varaždinskom kazalištu prisustvovati "Koncertu u mraku" na kojem uz sopranisticu Jelenu Štefanić i mezzosopranisticu Sofiju Cingula nastupaju Ivana Godec-Vinceković na klaviru i Darko Rušec na gitari te glumac Vojin Perić.

Komentari