FOTO “Holywin“: Mladi vjernici u katedrali molitvom kontrirali poganskoj “Noći vještica“

Objavljeno: 01.11.2015. 08:20

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 08:04

Foto: FOTO: Nikola Kokotec

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije u subotu je u varaždinskoj katedrali održan drugi po redu "Holywin". Kako doznajemo od vlč. Tihomira Koseca,  riječ je o osebujnom molitveno - slavljeničko bdijenju koje ima sve više poklonika među mladim vjernicima...

Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina te pritom i kontrirati “Noći vještica“, poganskom običaju koji se sa zapada polako infiltrira u naše društvo, pojasnio je vlč. Tihomir Kosec.

- Svrha "Holywina" je prvenstveno u namjeri da se proslave Sisvete uz pjevanu sv. misu. Slavljenički program ove je godine koncertom animirao ujedinjeni zbor mladih, sastavljen od članova brojnih župa naše biskupije – naglasio je predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.
 

Već prošlogodišnjim Holywinom ("Svetost pobjeđuje") željelo se mlade uoči blagdana Svih Svetih pozvati na radosno zajedništvo.

- I lani je katedrala bila puna mladih za koje je uz bdijenje i molitvu pripremljen zanimljiv duhovno - zabavni program. Ove je subote pjevana Krunica milosrdnom Isusu i pokazano je mladima da i oni mogu, i da su pozvani biti sveti – rekao je vlč. Kosec.

Inače, bdijenje mladih uoči blagdana Svih svetih pod nazivom Holywin od 2006. godine u Zagrebačkoj nadbiskupiji održava se svake godine, a projekt se proširio i na druge biskupije.

- Zahvaljujući Holywinu i naša je Crkva tom danu dala sadržaj koji mu pripada – zaključio je vlč. Kosec.

Komentari