tradicionalna procesija

Foto - Kamenica proslavila blagdan svetog Bartola apostola

Objavljeno: 25.08.2023. 17:33

Zadnja izmjena: 25.08.2023. 17:33

U Kamenici je proslavljen blagdan svetog Bartola apostola, nebeskog zaštitnika kameničke župe, središnje misno slavlje predvodio je varaždinski biskup mons. Bože Radoš, a uz brojne vjernike bio je i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

 Kako su izvijestili iz Lepoglave, slavlje je jučer započelo tradicionalnom procesijom u kojoj su, predvođeni ministrantima i župnim zastavama, sudjelovali Limena glazba Lepoglava, vatrogasci iz DVD-a Kamenice i DVD-a Bedenec, kuburaši iz Kuburaške udruge Glasna kubura iz Kamenice, lovci iz Lovačkog društva Srnjak, članovi Udruge privatnih šumovlasnika Kesten te drugi župljani.

Središnje misno slavlje u kameničkoj je župi, u koncelebraciji sa svećenicima iz okolnih župa, predvodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš, koji je na početku mise u službu u kameničku župu uveo novog župnika Danijela
Hercega. I ove su godine proštenjari u Kamenici imali prigodu okrijepiti se i zabaviti zahvaljujući kameničkim vatrogascima koji su pripremili bogatu proštenjarsku ponudu jela i pića, izvijestili su iz Grada Lepoglave.

Komentari