velika radost

Foto - Mališani iz vrtića 'Tratinčica' u Varaždinskim Toplicama dobili novo mjesto za igru

Objavljeno: 22.03.2024. 18:06

Zadnja izmjena: 22.03.2024. 18:06

Sunčano i toplo vrijeme bili su savršena kulisa za konačno puštanje „u pogon” novoopremljenog igrališta u dvorištu Dječjeg vrtića „Tratinčica” u Varaždinskim Toplicama, a na veliku radost polaznika.

Na otvorenje i prvu igru na novom igralištu stigle su gradonačelnica Dragica Ratković i predsjednica Gradskog vijeća Ljubica Nofta

– Putem projekta ulaganja u objekt Dječjeg vrtića „Tratinčica” osigurali smo potpuno nova igrala primjerena djeci predškolske dobi. Nabavljena su i postavljena igrala s ciljem poboljšanja materijalnih uvjeta i podizanja kvalitete pedagoških standarda – istaknula je gradonačelnica Ratković.

Na vrtićkom dvorištu mališani sada mogu uživati u kombiniranom igralu s penjalicom, tornjem i toboganom, koje će djeci pružiti priliku za zabavu i razvoj motoričkih vještina. Tu je i novi mini poligon koji se sastoji od deset različitih elemenata koji pak potiču vježbe ravnoteže, spretnosti i koordinacije.

– Zahvaljujemo se svima koji su podržali projekt te se veselimo zajedničkom stvaranju boljih uvjeta za naše najmlađe. Projekt će dodatno potaknuti djecu na boravak na otvorenom i aktivno sudjelovanje u ekološkim aktivnostima – poručila je Linda Novačić, ravnateljica topličkog Dječjeg vrtića.

Ukupna vrijednost projekta je gotovo 22.500 eura, od čega je Grad Varaždinske Toplice putem Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade osigurao sufinanciranje u iznosu od 12.500 eura.

Komentari