zlatna plaketa

Foto - Mirjani Kolarek Karakaš uručena prestižna pjesnička nagrada

Objavljeno: 20.02.2024. 11:22

Zadnja izmjena: 20.02.2024. 11:22

Varaždinskoj pedijatrici dr. Mirjani Kolarek Karakaš u varaždinskoj je Gradskoj kniižnici i čitaonici uručena Velika zlatna plaketa Zvonimir Golob za najbolju neobjavljenu ljubavnu pjesmu za 2024. godinu.

Riječ je o prestižnoj godišnjoj nagradi utemeljenoj po udruzi Hrvatskih branitelja za koju su ove godine svoje neobjavljene pjesme poslali brojni pjesnici iz Hrvatske i inozemstva, pobjednička je pjesma Mirjane Kolarek Karakaš naslova "Život je suza na licu osmijeha" prikupila najviše ocjene stručnoga suda. U organizaciji Gradske knjižnice Metel Ožegović i Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata iz 1991., na svečanosti su uvodno govorili ravnatelj knjižnice Mario Šoštarić i predsjednik udruge Hrvatskih branitelja Mladen Pavković, dok je u glazbenom dijelu programa sudjelovala prvakinja zagrebačkog ansambla Lado Anita Huđek.

U svom stvaralačkom radu autorica je do sada realizirala dvije samostalne zbirke poezije te se njena poezija našla u mnogim zajedničkim zbirkama. 2015. godine objavljuje svoju prvu zbirku naslova „Prva violina” kako i kaže u pjesmi „sudbina je ta koja orkestrom života dirigira, a ja sam njena prva violina”. Na poetski način ukazuje da bez obzira na koji put smo stavljeni - mi smo ti koji vlastiti život držimo u svojim rukama.

Drugu zbirku poezije „Kraljica snova” objavljuje 2017. U pjesmama postavlja mnoga pitanja, ali daje i odgovore, spretno nas vodi kroz nit poruke do kraja kako pjesme tako i zbirke u cjelini. Mirjana piše srcem, bez pritiska, sa željom da se posebni trenuci zabilježe a mnogi će se u njima pronaći, na život drugačije gledati, i neke odluke promijeniti. Desetak njenih pjesama je uglazbljeno, a jedna od njih prezentirana je na svečanosti u spotu autora glazbe i aranžmana - poznatoga varaždinskog pjevača Nine Goloba.

Komentari