evo detalja

Foto - Učenice iz Ivanca proučavaju Memorijalni centar Domovinskog rata za svoj završni rad

Objavljeno: 24.01.2024. 08:17

Zadnja izmjena: 24.01.2024. 08:17

Lana, Melani i Eva, učenice 8. razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog i polaznice Centra izvrsnosti za nacionalnu povijest Varaždinske županije, proteklih su dana u dva navrata nastavile s proučavanjem povijesne građe Memorijalnog centra Domovinskog rata Ivanec.

S njima su u educiranju radili voditelj edukacijskog programa Centra Pjer Jagetić, vukovarski branitelj, zatočenik srpskih koncentracijskih logora i predsjednik HVIDR-e Ivanec Vjekoslav Špac te tajnik UDVDR Ogranka Ivanec Dražen Geček.  Na samom početku još jednog edukativnog druženja, dobile su na uvid vrijedne podatke o počecima Domovinskog rata, te o nekim ratnim područjima na kojima su značajan doprinos u obrani i oslobađanju Hrvatske dali hrvatski branitelji našeg područja. Ti će im povijesni podaci biti od pomoći u izradi završnog istraživačkog rada za Centar izvrsnosti Varaždinske županije, kojega pohađaju. 

Također, cure su se sa svojim domaćinima pripremale za Noć muzeja u petak (26. siječnja), kada će s voditeljem Pjerom Jagetićem posjetiteljima prezentirati njegov sadržaj. Za svoj 'Završni istraživački rad' odabrale su Memorijalni centar Domovinskog rata Ivanec, na čijem proučavanju sa svojim asistentima rade već neko vrijeme.

Komentari