Općina Trnovec Bartolovečki

Foto - Na 4. dječjim seoskim igrama mališani iskušali "kak su se naši dedek i babica igrali"

Objavljeno: 18.09.2023. 17:49

Zadnja izmjena: 18.09.2023. 17:56

Ovog vikenda u Trnovcu su održane 4. dječje seoske igre pod nazivom "Kak su se naši dedek i babica igrali", u organizaciji Kulturno umjetničkog društva "Mak" Trnovec i pod pokroviteljstvom Općine Trnovec Bartolovečki i Varaždinske županije, na kojima se više desetaka mališana oprobalo u igrama koje su nekada bile uobičajene, a sada se pokušavaju sačuvati sjećanja na njih, izvijestili su danas iz te Općine.

- Općina Trnovec Bartolovečki uvijek je podržavala događanja koja su usmjerena na očuvanje naše tradicije i baštine. Još kada su u pitanju najmlađi, koji na taj način dobivaju spoznaju koji su njihovi korijeni i kako se nekada na ovim prostorima živjelo, naporno radilo, ali i zabavljalo, onda su ovakve manifestacije pun pogodak – izjavio je član Općinskog vijeća i imenovani zamjenik načelnice Općine Zdravko Hudler, koji je otvorio manifestaciju.

Nekoliko desetaka mališana, okupljenih u četiri ekipe, natjecali su se u nošenju jaja u žlici, kotrljanju guma, vožnji živih tačaka, gađanju limenki, bacanju loptica u korpu, slaganju kocki od kocija, pretakanju vode te nezaobilazne igre skakanje u vreći. Iako plasman na dječjim seoskim igrama nije bio u prvom planu, iz Općine ističu da je prvo mjesto osvojila ekipa KUD-a "Mak"“ Trnovec Makači 1. Druga je bila ekipa KUD-a "Mak" Trnovec Makači 2, dok su se na treće mjesto plasirali mališani iz ekipe KUD Martijanec, a na četvrto ekipa Dječjeg vrtića „Zeko” Trnovec.

 

Komentari