ovo stvarno morate vidjeti izbliza

FOTO Na Špancirfestu očekuje nas i luda zabava na ulici - upoznajte neke od sjajnih performera...

Objavljeno: 05.08.2017. 12:59

Zadnja izmjena: 05.08.2017. 12:59

Špancirfest - kao što mu i samo ime sugerira - jest festival španciranja, uličnih performansa, na kojima izvođači i publika dolaze u izravni kontakt. Ove će godine ulični program biti vrlo bogat i predstavljamo vam neke od umjetnika koji će zasigurno privući pozornost brojnih prolaznika.

Nastupat će 20 različitih performera s ukupno 100 izvedbi i vjerujemo da ćete se ludo zabaviti. Kraken Orchestra je puhačka mehanička naprava koja izgleda kao da je na dnu mora provela desetljeća, a sad se vratila oživljena u obliku pomične glazbene skulpture od metala, cijevi, zraka i krakova morskog čudovišta. Oni će vas zabaviti prvog vikenda Špancirfesta.

Ulik Mecanocomic Show je je izumitelj, zabavljač i akrobat u jednom tijelu. Već 20 godina osmišljava, gradi i nastupa na svojim vlastitim napravama i sa njima, lišenim elektronike, ali s puno staromodne mehaničke ingenioznosti. S otkačenim instrumentima i još luđim vozilima, zaluđivat će Špancirest 18. i 19. kolovoza.

Bijeli leptiri skupine Les Phalenes dat će ulicama Špancirfesta notu mističnosti. Graciozne pojave koje kao da lebde iznad glava špancirera nenametljivo će ukrasiti ionako poseban ugođaj povijesne jezgre Varaždina prepune festivalskog užitka i zabave.

l Grande Piano je velika klavijatura koju se svira nogama. Glazba i ples u jednome, ovo je atrakcija kojoj se možete i sami pridružiti bilo da znate svirati, plesati, ili samo skakati.
Inspirirani su kultnom scenom iz filma “Big”, Dovode sa sobom “piedopianiste” vrhunske izvođače koji kombinirajući glazbu i atletiku izvode sjajne aranžmane poznatih skladbi.

Tajland i tajne tamošnjih žonglera i vrtača vatre bili su  ishodište ideje stvaranja Bjelovar Fire Showa. Poučeni dalekoistočnim iskustvima, domaćim talentom i upornošću, Bjelovar Fire Show danas je prava atrakcija, a varaždinske ulice će osvjetljavati 24. kolovoza.

Čudesne Ballerinas čuvenog Teatro Pavana na štulama, sa svojim šarenim kostimima stižu na Špancirfest i donose još boje, otmjenosti i gracilnosti. U njihovoj pojavi, piruetama i koreografiji moći ćete uživati posljednjeg vikenda Špancirfesta, 26. i 27. kolovoza.

Varaždinskom Korzu umjetnici iz LaLuz Visualsa, tijekom svih deset festivalskih dana dat će novi image projekcijama ručno slikanih vizuala na pročelja palača i zgrada, izgled opipljivo stvaran, a šaren, moderan i drugačiji. Uživajte u bogatom programu kojeg Korzo nudi u drugačijem, svježem i kreativnom ambijentu te žile kucavice Varaždina.

A od 24. do 27. kolovoza zabavljat će vas Nicoletta Spray Show. Detaljan program svih nastupa uličnih zabavljača možete naći na službenoj stranici Špancirfesta. Sigurni smo da ćete uživati u ovim neobičnim i vrhunskim izvedbama.

Komentari