u općini Cestica

FOTO: Nakon sjednice u Cestici, održano je otvorenje dograđenog Dječjeg vrtića u vrijednosti 1,4 milijuna kuna

Objavljeno: 15.09.2018. 16:06

Zadnja izmjena: 15.09.2018. 16:25

Foto: Viktor Hranić

Nakon što je jučer u općini Cestica završila sjednica, uslijedilo je svečano otvorenje dograđenog dijela Dječjeg vrtića u vrijednosti 1,4 milijuna kuna, a djeca će ga koristiti od 17. rujna, ima mjesta za 160-ero djece dok je vrtić do sad moglo polaziti 120 mališana.

Načelnik Mirko Korotaj je kao prioritetne ciljeve istaknuo odgoj i obrazovanje, a dogradnju Dječjeg vrtića pozicionirao je kao najvažniju investiciju.

 - Vrijednost investicije iznosi 1,4 milijuna kuna. Od toga je Ministarstvo demografije sufinanciralo 897 tisuća kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU 200 tisuća kuna, dok je preostalih 300 tisuća kuna osigurano u proračunu Općine. Brinemo o mladima i drago mi je da sve više mladih ostaje živjeti na području općine te da se broj djece povećava iz godine u godinu - rekao je načelnik Korotaj i dodao da je u OŠ Cestica od ove školske godine uveden i produženi boravak djece, ali i reforma “Škola za život”.

- Kako je krenulo u Cestici,  u skoroj budućnosti nas očekuju slatke brige da će škola biti premala - komentirala je Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak 

- Naša Općina je to na vrijeme prepoznala. I današnje otvorenje dograđenog vrtića rezultat je porasta broja rođene djece u posljednje dvije godine – rekao je Darko Majhen i nastavio:

- Znamo što radimo i koji nam je cilj. Sadašnja općinska vlast ima konkretne rezultate, a žitelji su na kraju ti koji na izborima pokazuju jesu li zadovoljni ili ne - zaključio je Majhen

Općina je za produženi boravak osigurala plaću za učiteljicu dok će Županija brinuti o režijskim troškovima i sa 100 kuna po djetetu financirati školsku kuhinju. Roditeljima ostaje trošak od 350 kuna za prehranu djeteta mjesečno.

Komentari