COFA 

Foto - Nastupima folklornih skupina u Novom Marofu završen COFA Festival

Objavljeno: 15.07.2023. 17:51

Zadnja izmjena: 22.07.2023. 20:51

Šest folklornih skupina iz Rumunjske, Poljske, SAD-a, Meksika, Gruzije i Hrvatske za završnicu Međunarodnog festivala Folklora COFA, koji se od 9. do 14. srpnja održavao u Varaždinskoj županiji, pripremilo je pravi spektakl u Novom Marofu, izvijestili su danas iz Grada.

Prije svečanog zatvaranja, gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin” ugostio je predstavnike skupina koje su sudjelovale u festivalu. 

- Drago mi je da se ovakva vrste festivala održava upravo u našem gradu. Prilika je to za upoznati drugačije kulture, ne samo s naše strane, nego i strane naših gostiju. Imali smo čast predstaviti našu bogatu tradiciju i baštinu gostima. Mi izuzetno držimo do svoje kulture i njegujemo svoju tradiciju, a to najbolje pokazuje i činjenica da Savez tradicijske kulture svake godine završnicu svojih natjecanje organizira upravo u Novom Marofu. Ovaj festival važan je i za naše mlade ljude i zbog toga zahvaljujem KUD-u Novi Marof koji godinama radi na promociji naše kulture – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Nakon prijema kod gradonačelnika, kroz centar Novog Marofa uslijedio je defile folklornih skupina te nastup u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin”, izvijestili su iz Grada.

Komentari