Grad Ivanec

Foto - Grad Ivanec: Netko je skinuo vijke sa sprava u parku i ugrozio sigurnost korisnika

Objavljeno: 30.08.2023. 18:11

Zadnja izmjena: 30.08.2023. 18:37

Iz Grada Ivanca izvijestili su da su na teretani na otvorenom, uređenoj u sklopu novog skate i biciklističkog parka, nepoznati počinitelji pod okriljem noći sa svih sprava poskidali matice i onemogućili daljnje sigurno korištenje sprava za vježbanje.

Kako navode iz Grada, odstranjeno je 15-16 matica. Napominju da su matice bile jako pričvršćene i nije ih bilo moguće skinuti ručno, stoga s razlogom vjeruju da je netko ili više njih matice poskidao planirano, uz upotrebu alata, s namjerom da sprave ošteti ili ih onesposobni za korištenje.

Taj slučaj ugrožavanja života i sigurnosti te uništavanja i krađe javne imovine Grad Ivanec prijavio je policiji. U međuvremenu, temeljem naloga Upravnog odjela za komunalne poslove Grada Ivanca, Ivkom d.d. Ivanec zatvorio je teretanu i ogradio je trakama, uz upozorenje da vježbalište nije sigurno za korištenje.

Teretana neće biti u funkciji dok se ne nabave i ugrade nove matice, a s obzirom na to da su sprave za teretanu nabavljene iz inozemstva, to bi moglo potrajati, poručuju iz Grada, koji je zbog takvog neviđenog bezobrazluka i ugrožavanja života i zdravlja sugrađana pokrenuo aktivnosti oko nabave i instaliranja video nadzora. Iz Grada mole građane, koji imaju bilo kakva saznanja o ovom slučaju, da to jave u gradsku upravu (492-864) ili direktno policiji.

Komentari