u varaždinskoj katedrali

FOTO Božićni koncert hrvatskih pučkih pjesama i predstavljanje CD-a „Advent i Božić u Varaždinskoj katedrali“

Objavljeno: 18.12.2017. 20:36

Zadnja izmjena: 18.12.2017. 20:36

Povodom 20. obljetnice Varaždinske biskupije i 12. godišnjice osnutka Zbora mladih Varaždinske biskupije jučer je u prepunoj Varaždinskoj katedrali održan obljetnički adventsko-božićni koncert hrvatskih pučkih pjesama, a tom prigodom predstavljen je i nosač zvuka pod nazivom „Advent i Božić u Varaždinskoj katedrali- hrvatske pučke pjesme“.

Na koncertu je otpjevano 9 hrvatskih pučnih adventskih pjesama uz orguljašku pratnju Višeslava Jaklina, a nakon toga je izvedeno 7 hrvatskih pučnih božićnih pjesama pod vodstvom Zlatka Sokića. Skladbu „Padaj s neba“ zbor je izveo, zajedno s mezzosopranisticom Sofijom Cingulom, dugogodišnjom suradnicom za vokalnu pedagogiju ZMVB-a. Zbor je ovom prigodom bio sastavljen od preko 100 pjevača svih 12 generacija pjevača ZMVB-a.

Na kraju koncerta predstavljen je dupli nosač zvuka „Advent i Božić u Varaždinskoj katedrali“ s ukupno 33 pjesme, a to je ujedno i svojevrstan poklon mjesnoj Crkvi za njezin rođendan.

Cijelim koncertom je dirigirao mladi glazbenik Edi Vugrinec, koji je svojom energijom i predanošću dao vlastiti doprinos umjetničkoj izvedbi koncerta dok je zadnje dvije pjesme Zborom dirigirao prvi voditelj Zbora Ivan Malbašić, inicijator i umjetnički voditelj projekta snimanja CD-a.

Komentari