lorena horvat

Foto - Održan prijem za osvajačicu naslova europske boksačke prvakinje u teškoj kategoriji

Objavljeno: 14.09.2022. 14:56

Zadnja izmjena: 14.09.2022. 14:56

Varaždinska županija može se pohvaliti kako ima najmlađu prvakinju Europe u boksu u teškoj kategoriji (do 70 kg) i prvu osvajačicu zlatne medalje u povijesti Hrvatske za žene, 12-godišnju Lorenu Horvat.

Ta odlična učenica Osnovne škole Šemovec kao najmlađa sudionica, pobjedom u finalu protiv Ukrajinke Sofije Novikove na nedavno održanom Europskom prvenstvu u turskom gradu Erzurumu ostvarila je povijesni rezultat za svoj Klub "Thor", Varaždinsku županiju i Hrvatsku. Na uspjehu joj je u Županijskoj palači čestitala zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec. Prijemu je prisustvovala i Lorenina klupska kolegica Lana Skupnjak koja je na Europskom prvenstvu osvojila 5. mjesto izgubivši od aktualne prvakinje Europe, reprezentativke Poljske, te trener hrvatske ženske reprezentacije u boksu Robert Herić.

- Ponosni smo na djevojke koji su svojim radom, trudom, odricanjem, ali i velikom željom, uz pomoć, prvenstveno, svog trenera i članova svojih obitelji u vrlo kratkom vremenu postigle da cijela Europa sazna da jedna mala Hrvatska ima takve zlatne djevojke. Osim što su promotorice Varaždinske županije, drago mi je da svojim primjerom pokazuju da još uvijek postoje mladi ljudi, koji umjesto da slobodno vrijeme provedu pred ekranima, iskoriste ga za sport, te se kroz njega izgrađuju u cjelovite osobe. Zahvala i treneru koji se maksimalno posvetio boksu i  radu s mladima - rekla je Zagorec.

Inače, Hrvatski boksački savez uputio je Hrvatskom olimpijskom odboru zamolbu za kategorizaciju vrhunskog sportaša 3. kategorija i time je Lorena postala najmlađa kategorizirana vrhunska sportašica u povijesti.

Komentari