Grad Ivanec

Foto - Održavanje 13. Dana glume u Stažnjevcu

Objavljeno: 04.02.2024. 14:27

Zadnja izmjena: 04.02.2024. 15:02

Foto: Varaždinska županija

U organizaciji Kulturno umjetničke udruge Stažnjevec i njene Glumačke družine Komedijaši, ovoga vikenda održavaju se 13. Dani glume u Stažnjevcu. Kroz tri dana, koliko ove godine traje festival, koji ima i međunarodni karakter, bit će odigrano sedam predstava.

Festival je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras kao izaslanik župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, a dobrodošlicu je okupljenima zaželio i ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

- Izuzetna mi je čast sudjelovati na 13. Danima glume u Stažnjevcu. Drago mi je što je u našim sredinama još uvijek prisutna tradicija pučkog kazališta. Svojim radom pridonosite očuvanju našeg govora, dijalekta, običaja, a često puta kroz svoje predstave progovarate o temama koje su važne za sredine u kojima živite. Stoga, Varaždinska županija prati i pomaže ovakve hvalevrijedne manifestacije koje su od izuzetne važnosti za naš grad i županiju. Varaždinska županija na čelu sa županom Anđelkom Stričakom ove godine je donijela odluku o financiranju 67 programa u kulturi za koje je odobreno 206 tisuća eura (16.3 tisuće eura više nego prethodnih godina) među kojima je i projekat Kulturno umjetničke udruge Stažnjevec, a i u ovome trenutku raspisan je Javni natječaj za financiranje programa i projekata za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije u 2024. godini – rekao je između ostalog Đuras čestitavši organizatorima na ovoj manifestaciji, ali i na svim aktivnostima koje provode tijekom cijele godine u cilju promocije Grada Ivanca i Varaždinske županije u Hrvatskoj, ali i izvan granica.

Komentari