pogledajte

Foto - Održano tradicionalno božićno druženje Udruge specijalne jedinice policije 'RODA'

Objavljeno: 23.12.2023. 14:11

Zadnja izmjena: 23.12.2023. 14:12

Foto: Boris Matijašec

U varaždinskoj Areni danas je održano tradicionalno božićno druženje Udruge specijalne jedinice policije "RODA" Varaždin.

Predsjednik Udruge specijalne jedinice policije "RODA" Varaždin Dražen Vitez tom je prilikom istaknuo kako je iza njih još jedna aktivna i radna godina, dodavši kako su ove godine sudjelovali u puno projekata koje su provodili zajedno s lokalnom samoupravom, sa udrugama civilnog društva i Ministarstvom branitelja.

- Pokazali smo još jednom da naši ljudi mogu parirati ovim vremenima kao što su parirali neprijatelju u ratu. Vrlo smo neobična udruga, proaktivni smo, pomažemo ljudima. Moram pohvaliti suradnju sa županom Stričakom i gradonačelnikom Bosiljem te im zahvljujemo na financijskoj i svakoj drugoj pomoći koju nam pružaju. Ove godine nažalost izgubili smo tri naša pripadnika, ali imamo i mlade članove Udruge, djecu naših poginulih i nas samih i vjerujem da će pričati o zaslugama Roda u Domovinskom ratu - rekao je Vitez.

'Daju najviše tamo gdje mogu'

Božićnom druženju RODA prisustvovao je i varaždinski župan Anđelko Stričak koji je rekao kako su branitelji, uz žurne službe, prvi pomogli građanima uslijed elementarnih nepogoda koje su ove godine zahvatile područje županije.

- Osim što su bili hrabri, odvažni i odlučni kada su branili našu domovinu, osim kada tada nije bilo ništa teško, oni su i dan danas aktivni članovi društva, i dan danas pomažu i uskaču kada je najteže, a ova godina je bila izazovna. Oni daju najviše tamo gdje mogu. Smatram da upravo oni i najviše mogu dati uslijed elemetarnih nepogoda jer, kada im je bilo najteže, tada su oni dali najviše od sebe. Na svemu im zahvaljujem i čestitam - rekao je Stričak.

Komentari