obilazak

Foto - Osnovna škola Vidovec dobila novu, modernu informatičku učionicu

U sklopu izvođenja radova i opremanja buduće informatičke učionice, bilo je nužno ugraditi nove prozore s aluminijskim žaluzinama, izvršiti brušenje i lakiranje parketa, bojanje zidova, ugradnju elektroenergetskih i komunikacijskih instalacija te opremanje novim namještajem i prijenosnim računalima...
Objavljeno: 08.04.2024. 16:00

Zadnja izmjena: 08.04.2024. 16:04

Dosadašnja informatička učionica u Osnovnoj školi Vidovec imala je 20-ak kvadratnih metara, opremljena je zastarjelim stolnim računalima te, kao takva, više nije bila primjerena za održavanje nastave informatike. Stoga je uređena nova, suvremena informatička učionica u prostoru od 70 kvadratnih metara.

U sklopu izvođenja radova i opremanja buduće informatičke učionice, bilo je nužno ugraditi nove prozore s aluminijskim žaluzinama, izvršiti brušenje i lakiranje parketa, bojanje zidova, ugradnju elektroenergetskih i komunikacijskih instalacija te opremanje novim namještajem i prijenosnim računalima.

- Svako malo smo u obilasku neke od škola, bez obzira na to je li riječ o srednjoj, osnovnoj ili područnoj školi, obilazimo gradilišta te investicije, od dogradnja škola, uređenja, obnova, do postavljana solarnih panela ili elektrana, uređenja učionica. Opremamo škole za zanimanja koja tek dolaze. Sve investicije imaju za cilj da učenici lakše svladavaju gradivo, da kroz moderniji i pristupačniji način odrastaju, stasaju i da budu konkurentniji na tržištu rada. Svaka nas investicija i napredak vesele, a ako govorimo o školama na području županije, zaista imamo što pokazati - rekao je župan Anđelko Stričak. 

'44 tisuće eura za OŠ Vidovec'

Ravnatelj OŠ Vidovec Predrag Mašić rekao je da je škola novu informatičku učionicu čekala od 2007. godine te da je investicija bila vrijedna 22 tisuće eura.

- Stara učionica imala je 20 kvadrata, što je bilo vrlo tijesno, uvjeti nisu bili primjereni, a sada imamo novu. Osim toga, još su promijenjeni prozori na tri učionice, što je također stajalo blizu 22 tisuće eura, dakle ukupno je u OŠ Vidovec u 2023. godini investirano oko 44 tisuće eura - kazao je ravnatelj škole koju pohađa ukupno 336 učenika.

Komentari