15 slika

Foto - Otvorena prva samostalna izložba slika Brigite Vitez, evo detalja

Objavljeno: 24.07.2023. 11:55

Zadnja izmjena: 24.07.2023. 12:10

„Proljeće u starom gradu“, „Bakino dvorište“, „Šuma Cukavec“, „Kroz Dugi vrh“, „Rika Jelena“, „U bakinoj vazi“, „Pred jutro“, „Dravsko svitanje“ naslovi su od petnaest slika poznate umjetnice Brigite Vitez, izloženih na prvoj samostalnoj izložbi otvorene u polivalentnoj dvorani nove općinske zgrade u Knegincu Gornjem.

Zanimanje za slikanje i crtanje Brigita Vitez iskazala je još u djetinjstvu, a u zadnjem se desetljeću počinje likovno educirati. U proteklom petogodišnjem razdoblju ostvarila je respektabilan slikarski opus u tehnikama akrila i ulja na platnu i slikanje joj postaje puno više od hobija.

- Brigita Vitez je talentirana umjetnica strogo privržena figurativnom slikarstvu, ali i jednom osebujnom, gotovo poetskom kolorizmu, kojim oplemenjuje svoje odabrane likovne motive i teme. Najčešće motive svojih slika pronalazi u zavičajnom okolišu - šuma Cukavec ili intimnoj mrtvoj prirodi, Bakinoj vazi, ali i sugestivnim animalističkim motivima - Rika jelena, Konj u noći - napisao je u svojem osvrtu književnik i likovni kritičar Ernest Fišer.

Brigita Vitez dosad je sudjelovala na mnogobrojnim likovnim kolonijama, predsjednica je Likovne udruge „Kula Kneginec“. Izložbu su organizirali varaždinski ogranak matice Hrvatske i Likovna udruga „Kula Kneginec“, a otvorio ju je načelnik općine Gornji Kneginec Goran Kaniški.

Komentari