25. zeljarijada

Foto - Predstavljen program ovogodišnje Zeljarijade u Vidovcu, evo što vas sve čeka

Objavljeno: 14.09.2023. 12:24

Zadnja izmjena: 14.09.2023. 12:40

Danas je predstavljen program 25. Zeljarijade u Vidovcu, tradicionalna kulturno-gospodarska manifestacija posvećena Varaždinskom zelju biti će održana od 22. do 24. rujna u Vidovcu.

Zeljarijada se ove godine održava u organizaciji KUD-a Vidovec, a pod pokroviteljstvom Općine Vidovec i Varaždinske županije, dok je glavni pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske. Zamjenica župana Zagorec istaknula je kako se danas najavljuje kulturna, gospodarska i gastronomska manifestacija koja se već punih 25 godina održava u kontinuitetu.

-Svaka dobra priče počinje i završava čovjekom. Zahvaljujući trudu, marljivosti i entuzijazmu, prvo pojedinca pa onda cjelokupnog sustava, Zeljarijada postoji, ona je bila i održavat će se. Međutim ono što čini zvijezdu u gastronomiji zeljarijade je varaždinsko zelje, to je jedan lokalni proizvod koji je prerastao na nacionalnu razinu, ima zaštitu oznake izvornosti na razini Europske Unije. Ono će imati svoju tradiciju, zahvaljujući samozatajnim, vrijednim i marljivim poljoprivrednim proizvođačima, koji njeguju tradiciju i prenose na buduće naraštaje - poručila je zamjenica župana.

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić je u svom obraćanju rekao kako je imao čast sudjelovati u organizaciji Zeljarijade od samih njenih početaka. Čuvarica sjemena čuvane sorte varaždinskog zelja i suvlasnica OPG-a Cafuk Marija Cafuk je također pozvala sve ljude dobre volje da posjete Vidovec i uživaju u sarmi.

Komentari