NK VARAŽDIN

FOTO: Što je pokazala posljednja provjera NK Varaždin s ekipom Al Ahlija?

Objavljeno: 14.07.2019. 21:32

Zadnja izmjena: 14.07.2019. 22:15

U posljednjoj provjeri NK Varaždin, tzv. generalki prije početka sezone u 1. HNL, izgubio je od prvoligaša iz Saudijske Arabije Al Ahlija rezultatom 2:3 (1:3).

Varaždinski su vrlo rezervirano ušli u utakmicu a gosti, koje trenira Branko Ivanković preuzeli su inicijativu i posjed lopte. Varaždin je poveo iz prvog udarca na suparnički gol. Nakon kornera kojeg je izveo Dario Jertec u 16. minuti, glavom je loptu poslao u mrežu Marko Stolnik. Gosti su međutim, već  tri minute kasnije izjednačili rezulat golom Omara Alsoma. Saudijski prvoligaš i dalje je aktivnija momčad na terenu i Al Moqahwi dovodi goste u vodstvo u 26. minuti. Dominaciju u igri okrunili su gosti i tri minute kasnije golom Tafarisa. Na odmor se tako odlazi s rezultatom 1:3.

Drugi dio susreta bio je obilježen mnogim izmjenama, kak oje to uobičajeno u prijateljskim susretima. Međutim, trener Varaždina Borimir Perković nije ni bio zadovoljan izvedbom svoje postave iz prvog dijela pa su izmjene bile i opravdane. Izmjene su donijele više živosti u igri domaćina i Varaždin smanjuje vodtsvo gostiju na 2:3 u 56. minuti golom Matije Kolarića. Do kraja susureta bilo je još nekoliko prigoda od kojih treba izdvojiti one Tomislava Turčina i Leona Benka.

Komentari