'crna točka'

Foto - Stričak i Batinić sa suradnicima obišli radove na sanaciji klizišta u Ivancu

Objavljeno: 13.12.2023. 17:11

Zadnja izmjena: 13.12.2023. 17:11

Danas su župan Anđelko Stričak, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, direktor VGO-a za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Milan Rezo i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački sa suradnicima obišli radove koje izvode Hrvatske vode u Ivanečkoj Željeznici.

Radovi koji se izvode u Ivanečkoj Željeznici odnose se na sanaciju tri klizišta i potoka, a kako je pritom bilo rečeno, u zadnjih nekoliko godina sanirano je desetak većih klizišta na cestama. U prvoj fazi Hrvatske vode rješavaju vodotok, dok će u drugoj fazi ŽUC sanirati cestu te omogućiti promet, posebice autobusima koji prevoze djecu u škole.

- Imali smo sastanak s gospodinom Rezom nakon elemetarne nepogode poplave i to je rezultiralo ovim aktivnostima, međutim, dogovor je da se ustavno priđe rješavanju problema vodotoka Željeznice ukupne dužine oko 6 kilometara, pri čemu će se Grad uključiti s oko 8,5 tisuća eura. Suradnja s Hrvatskim vodama je već dugo godina dobra - rekao je Batinić.

'Sanirane su crne točke'

Župan Stričak dodao je kako su odmah nakon proglašenja elementarne nepogode poplave održali kolegij s načelnicima i gradonačelnicima kako bi saznali koje su "crne točke".

- Nakon prijava održali smo sastanak s Hrvatskim vodama, Hrvatskim cestama, Hrvatskim šumama i ŽUC-om gdje smo pripremili "vatrogasne" mjere kako bi iduće proljeće dočekali što spremnije. Jedan od tih zahvata se odrađuje ovdje, za to je i Vlada odobrila oko 2 milijuna eura Hrvatskim vodama i ŽUC-u. Tako su sada sanirane i te crne točke - naveo je Stričak, između ostalog.

Komentari