'Rikićevo proljeće'

Foto - Stričak otvorio manifestaciju posvećenu glumcu Brzeskom i prihvatio inicijativu o 'Hrvatskom Selu ruža'

Objavljeno: 08.04.2024. 09:42

Zadnja izmjena: 08.04.2024. 13:24

Varaždinski župan Anđelko Stričak, u nazočnosti načelnika Općine Mali Bukovec Darka Markovića otvorio je u Novom Selu Podravskom 1. 'Rikićevo proljeće', manifestaciju posvećenu hrvatskom glumcu Rikardu Brzeskom, rodom upravo iz tog mjesta, koji je ostvario zapažene uloge u Mejašima, Gruntovčanima te legendarnog Žnidaršića u filmu Tko pjeva zlo ne misli. 

Župan Stričak zahvalio je Udruzi 'Slobodnjaki' na organizaciji manifestacije i prihvatio prijedlog predsjednika udruge Dalibora Horvata i načelnika općine Markovića da ga pretvore u 'Hrvatsko Selo ruža', izvijestili su iz Varaždinske županije.

- Novo Selo Podravsko, koje se nalazi u Općini Mali Bukovec je poznato po proizvodnji ruža. Međutim, od jučer je bogatije i za jednu manifestaciju 'Rikićevo proljeće' u spomen na glumca Rikarda Brzesku. Pretpostavljam da se svi ili barem mi stariji sjećamo nezaboravnih Gruntovčana, a on je u njima utjelovio lik Gabera Požgaja. Scene bakice koja je umrla pa se predomislila, proslave obljetnice vatrogasnog društva, licitaža trstike, Dudeka uposlenog u HŽ-u, njihovog pjevanja '… tihe noći moje zlato spava…' ostaju nezaboravne. To su scene koje uz seriju Velo misto zasigurno ulaze u najbolja djela hrvatske kinematografije - izjavio je Stričak.

'Hrvatsko Selo ruža'

Zadovoljstvo manifestacijom je izrazio i načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković, istaknuvši i da Novo Selo Podravsko ima najveći rasadnik ruža u Republici Hrvatskoj pa bi bilo zgodno da se kompletni centar naselja zasadi sa stotinama sadnica ruža te da se mjesto pretvori u 'Hrvatsko Selo ruža'.

 

Komentari