općina bednja

Foto - U Bednji u sklopu projekta promocije zdravlja održane radionice 'Nordijskog hodanja'

Objavljeno: 13.06.2023. 10:32

Zadnja izmjena: 13.06.2023. 10:32

U Općini Bednja u tijeku je projekt "Promocije zdravlja i prevencije bolesti krvožilnog sustava, pretilosti i dijabetesa u općinama Bednja i Vinica" kojeg Općina provodi u suradnji s gradskim društvima Crvenog križa Varaždin i Ivanec te Općinom Vinica.

Riječ je o važnom europskom projektu koji doprinosi stjecanju zdravih životnih navika stanovnika općina Bednja i Vinica, s naglaskom na najmlađe, ali i druge dobne skupine. Ovog vikenda u sklopu projekta održane su radionice posvećene važnosti usvajanja zdravih životnih navika, odnosno dvije radionice pod nazivom "Nordijsko hodanje". Voditelji radionica bili su Katica Kalajdžija, instruktorica nordijskog hodanja i predsjednica Udruge Drava iz Varaždina i Nenad Belošević, instruktor nordijskog hodanja.

- Nažalost, zbog užurbanog načina života imamo sve manje vremena za sebe i za svoje zdravlje. Ovaj projekt, odnosno održane radionice, zasigurno će ukazati na važnost i nužnost zdravog načina života koji predviđa i kvalitetnu prehranu, ali i bavljenje sportom ili rekreacijom - rekao je načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Projekt "Promocija zdravlja i prevencija bolesti krvožilnog sustava, pretilosti i dijabetesa u općinama Bednja i Vinica" vrijedan je 350 tisuća kuna i u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Općina Bednja, partneri su Općina Vinica, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec i Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, a trajat će 18 mjeseci.

Komentari