aktivnosti brojnih udruga

FOTO U Drugoj gimnaziji obilježen 'Dan volonterskih udruga' - pogledajte kako je bilo

Objavljeno: 18.12.2017. 18:21

Zadnja izmjena: 18.12.2017. 18:30

 Druga gimnazija Varaždin ugostila je po drugi puta u svojim prostorima predstavnike civilnih volonterskih udruga, a na inicijativu nastavnika i u suradnji s klubom volontera škole pozvano je nekoliko udruga iz Varaždinske i Međimurske županije te iz grada Zagreba s ciljem predstavljanja udruga i njihovog djelovanja.

Ove godine na poziv se odazvalo 6 udruga raznolikog djelovanja, pa evo o kojim se udrugama radi.

“Socijalna samoposluga” je udruga koja u trgovačkim centrima sakuplja živežne namirnice, higijenske potrepštine i druge potrebne artikle koje potom dijele socijalno ugroženim građanima.

“Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin” bavi se promicanjem humanitarnih ciljeva i provođenje zadaća zaštite i unapređenja zdravlja, socijalne skrbi, zdravstvenog i humanitarnog odgoja te se zalaže za poštovanje međunarodnog humanitarnog prava i zaštite ljudskih prava.

“Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin” radi na širenju znanja kod svih građana, zdravstvenoj edukaciji bolesnika od šećerne bolesti, zastupa interese bolesnika pred HZZO-om, surađuje sa drugim Društvima u RH i aktivno sudjeluje u radu Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga Zagreb.

Udruga “Sunce” Ludbreg  je udruga koja brine za osobe s mentalnom retardacijom s osnovim ciljem podizanja kvalitete života osoba s poteškoćama u razvoju te pomoć njihovim obiteljima. 

Udruga “Nova budućnost” brine za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvan vlastite obitelji, a vizija udruge je pružiti siguran dom, sretno i mirno djetinjstvo te obrazovanje djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Udruga “BIOM” je strukovna organizacija koja se bavi zaštitom prirode, njenom promidžbom i popularizacijom s ciljevima djelovanja na području znanstvenog i stručnog istraživanja flore, faune i staništa, podizanja svijesti javnosti o bioraznolikosti, ugroženosti vrsta i staništa, održivom razvoju, zaštiti okoliša i biologiji kao znanosti, zaštite prirode i okoliša te zaštite divljih ptica i njihovih staništa.

 

Komentari