brojni izlagači

Foto - U Dubrovniku otvoren Mediteranski sajam, predstavila se i Varaždinska županija

Objavljeno: 15.03.2024. 08:37

Zadnja izmjena: 15.03.2024. 08:38

U Dubrovniku se od 12. do 16. ožujka po 22. puta održava Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, a po treći put predstavila se i Varaždinska županija.

Svoje proizvode izložili su OPG Štefanec, OPG Petrović, obrt za pčelarstvo DOMED, OPG Oreški, OPG Kolenko, Mygros, obrt za trgovinu Svijet dragulja te Midfluencer, obrt za multimediju.  Podršku izlagačima dala je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

- Treću godinu zaredom sudjelujemo na ovome sajmu, na kojem predstavljamo vrhunske, specifične proizvode sa sjevera Hrvatske. Tako će svi posjetitelji moći probati naše Varaždinsko bučino ulje i mnoge druge proizvode od buče, ali i jedinstvene proizvode od bobica bazge kao što su sirupi te ocat. Uz sve to, predstavit ćemo  nakit od ahata, poludragog kamena, a upravo se jedino nalazište ahata u Hrvatskoj nalazi u Varaždinskoj županiji, i to uz jedini očuvani fosilni vulkan u Hrvatskoj - rekla je.

Sajam je otvorio župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić koji je u svom obraćanju naglasio kako je Mediteranski sajam jedan od susreta zelene i plave Hrvatske.

Komentari