Voogle 2023

Foto - U HNK Varaždin konferencija o umjetnoj inteligenciji i hardwareu, evo što je rečeno

Objavljeno: 09.11.2023. 17:45

Zadnja izmjena: 09.11.2023. 17:47

Foto: Grad Varaždin

Otvorena je peta Voogle konferencija pod nazivom 'Voogle 2023. - Expanding horizons in hardware' koju organiziraju Tehnološki park i Makerspace Varaždin te Enterprise Europe Network kao suorganizator u HNK u Varaždinu.

Tema konferencije je hardware i umjetna inteligencija, a okupila je velik broj stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva. Uz direktora Tehnološkog parka Vedrana Bubala, dekanicu Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu Marinu Klačmer Čalopa, profesore, poduzetnike iz ICT područja, investitore, konferenciji su se odazvali i brojni studenti i zainteresirani građani.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj ovom je prilikom rekao kako je ova konferencija prilika da stručnjaci, istraživači i entuzijasti podijele svoja znanja, ideje, povežu se i predstave najnovije inovacije. 

- Želim da postanemo smart city, pametan grad, i u tome nam pomažu naše institucije poput Tehnološkog parka. Sufinanciramo ovu konferenciju s 5 tisuća eura, a isto tako dajemo još 5 tisuća eura nagrade za natječaj Voogle akcelerator na kojem će biti nagrađene tri najbolje poduzetničke ideje iz ICT područja. Radimo zajedničke projekte s FOI-em i Sveučilištem Sjever koji su nam suvlasnici u Tehnološkom parku. Glavni projekt u ITU mehanizmu je izgradnja Centra za predinkubaciju u pametnoj industriji s FOI-em iza vile Oršić, za koji je u tijeku natječaj za projektiranje - kazao je gradonačelnik.

Komentari