završna faza

Foto - Ivanečki MIPCRO i slovenski partner dobili posao na aglomeraciji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.10.2022. 13:17

Zadnja izmjena: 27.10.2022. 13:17

Foto: Boris Matijašec

Zajednica ponuditelja koju čine tvrtka MIPCRO iz Ivanca i ESOTECH d.d. iz Velenja dobile su posao na projektiranju i izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Ivanec.

Danas se u Ivancu održalo i svečano potpisivanje Ugovora, a projektiranje obuhvaća građevinske radove na uređaju za obradu otpadnih voda, opremu uređaja za otpadne vode i Usluge tehničkog projektiranja. Ukupna ugovorna vrijednost je 54,5 milijuna kuna.

- Zajednica ponuditelja ESOTECH MIPCRO je ugovorila ovaj projekat tako da smo od sada ugovorni izvođači i naše su obaveze da u roku izgradimo projekat, napravimo projektnu dokumentaciju, ishodimo dozvolu i pustimo u funkciju pročistač. Mi smo za to kvalificirani, spremni i mi ćemo to odraditi - rekao je Slavko Kišiček iz MIPCRA.

Gradonačelnik Milorad Batinić rekao je kako se radi o završnoj fazi u realizaciji ukupnog projekta.

- Nadam se da će se ispoštovati dinamika i da će biti u redu tako da bi građani konačno mogli konzumirati za ono što se spremamo već 10 godina. Grad Ivanec financijski participira u čitavoj aglomericiji, sredstva smo planirali tako da s naše strane neće biti problema, a država je također osigurala i svoju komponentu - rekao je gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić.

 

Komentari