Jučer se u gradu Ivancu održala svečanost otvaranja novouređenih prostora u poduzetničkom inkubatoru, a tom je prilikom Ivanec posjetio i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Kako je rekao gradonačelnik Milorad Batinić, grad Ivanec puno ulaže u poduzetništvo, a sve je prema njegovim riječima krenulo 2008.godine kada se osnovala Poslovna zona, ali se i intenzivno krenulo u opremanje poduzetničke i industrijske zone, ali i formiranje Projektnog ureda.- Poduzetnički inkubator je kruna prve faze ulaganja u poduzetništvo, tako da vjerujem da će mnogi mladi ovdje naći prostor, a čeka nas privođenje svrsi zapuštenog pogona Varteksa.

Ministar gospodarstva Darko Horvat, grad Ivanec je uz grad Prelog jedna od najbržih rastućih poduzetničkih sredina i po izgradnji poduzetničke infrastrukture, ali i po otvaranju novih radnih mjesta.- U suradnji s ministarstvom reg. razvoja, 42,5 milijuna eura pripremljeno je za inovativne ideje koje su rizičnog tipa, odnosno za one koje ne mogu dobiti kredite - najavio je ministar Horvat i dodao kako je siguran da će iznjedriti novi broj brzo rastućih start up-ova. 

 

 

 

 

 

Komentari

24.04.2019. 08:12h Zadnja izmjena: 24.04.2019. 08:13

Foto: Viktor Hranić