grad lepoglava

Foto - U Lepoglavi odana počast bojniku Dragutinu Naglašu

Objavljeno: 12.02.2022. 09:23

Zadnja izmjena: 12.02.2022. 09:23

U Lepoglavi je odana počast Dragutinu Naglašu polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom na grobu te kod spomen obilježja podignutog njemu u spomen.

Bojnik Dragutin Naglaš Kume iz Lepoglave heroj je Domovinskog rata. O njegovom herojstvu govore suborci koji su i ove godine, na 29. godišnjicu njegove pogibije, stigli u Lepoglavu kako bi mu se, zajedno s članovima Dragutinove obitelji te predstavnicima braniteljskih udruga, Ministarstva branitelja i Grada Lepoglave, još jednom poklonili. 

O žrtvi i herojstvu bojnika Dragutina Naglaš tom su prigodom govorili predsjednik Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava Tomo Jakop, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, Jadranka Brekalo iz Ministarstva branitelja, predsjednik Udruge Crne Mambe Anđelko Vižitin te Marijan Zajec Koze, autor biste Dragutina Naglaša koji je istaknuo da je čast bilo izraditi bistu heroju Domovinskog rata.

Dragutin Naglaš poginuo je 11. veljače 1993. u mjestu Baždarići kod Novigrada. Bio je pripadnik 1. pješačke bojne "Crne mambe" 2. gardijske brigade koja je kod Novigrada vodila žestoke borbe sa srpskim agresorom koji je želio okupirati prostor zadarskog zaleđa iz kojeg je istjeran operacijom "Maslenica". Okupljeni su nakon odavanja počasti Dragutinu Naglašu odali počast svim poginulim braniteljima s područja Grada Lepoglave - učinili su to kod spomen obilježja u Parku hrvatskih branitelja u Lepoglavi.

Komentari