Općina beretinec

Foto - U općini Beretinec uloženo 130 tisuća eura za cestovnu i prometnu sigurnost mještana

Objavljeno: 15.03.2024. 13:48

Zadnja izmjena: 15.03.2024. 13:52

Općina Beretinec ulaže u cestovnu i prometnu sigurnost na području općinu, pa je tako nedavno završen projekt izgradnje obilježenih pješačkih prijelaza, uz uređenje pristupnih površina za pješake na županijskoj cesti ŽC2063 u naselju Črešnjevo vrijedan 67 tisuću eura.

Radi se o jednom od dva prihvaćena projekta iz Varaždinske županije koji su bili prijavljeni na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova, te je tako Općina osigurala financijsku potporu iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, i to u iznosu od 23.8 tisuća eura, dok je ostatak od 43.2 tisuće eura osigurala Općina u proračunu.

- Nakon prometnog elaborata, posebnih uvjeta građenja, izjava, suglasnosti MUP-a i sve ostale potrebne dokumentacije, projekt je napokon završen - rekao je općinski načelnik Nikola Žganec te dodao kako je ujedno postavljena i nova kamera za nadzor brzine.

Osim izgradnje pješačkih prijelaza, u općini je završen i projekt izgradnje sustava javne rasvjete vrijednosti preko 63 tisuće eura, od čega je 20.2 tisuća eura sufinancirano resornog ministarstva.

- Cestovna rasvjeta važan je preduvjet sigurnosti cestovnog prometa. Ona poboljšava vozačevo vidno polje noću te doprinosi lakšem i bržem uočavanju opasnosti na cesti - rekao je načelnik te ujedno najavio da će se uskoro održati i sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta u općini Beretinec.

Komentari