Općina Bednja

Foto – U punom zamahu modernizacija cesta u Bednji

Objavljeno: 11.07.2023. 17:31

Zadnja izmjena: 11.07.2023. 17:36

U Općini Bednja u punom su jeku radovi na modenizaciji i sanaciji nerazvrstanih cesta, zahvaljujući financijskoj podršci države i županije, uspješno prijavljenim projektima na EU fondove i vlastitim sredstima te općine.

U tijeku su tako radovi na izgradnji rotora u sklopu kojeg će se rekonstruirati most preko rijeke Bednje. Projektom vrijednim oko milijun eura upravlja Općina, a radovi će se izvoditi na raskrižju državne ceste DC74 i županijske ceste ŽC2258 u naselju Bednja. Planira se i produženje pločastog propusta, izvanredno održavanje kolnika te uređenje odvodnje i izgradnja biciklističke i pješačke staze. Raskrižjem će se izgraditi rotor s četiri pristupne ceste, uključujući i poseban privoz za buduću zonu sporta i rekreacije u naselju Bednja, objavili su iz te općine.

Zbog radova, privremeno je zatvorena županijska cesta ŽC 2042 Vrbno kako bi se omogućila izvedba modernizacije na tom dijelu, a u tijeku su i asfalterski radovi na dijelu županijske ceste LC 25013.

- U posljednjih pet godina uložena su značajna sredstva, više od 2 milijuna eura, u sanaciju i obnovu 192 kilometra nerazvrstanih cesta, što jasno pokazuje opredijeljenost Općine Bednja za razvoj ovog kraja i unapređenje životnih uvjeta svojih stanovnika - rekao je načelnik Općine Bednja Damir Poljak, dodavši da kvalitetne ceste privlače investitore, potiču lokalno gospodarstvo i otvaraju nova radna mjesta.

Komentari