Općina Trnovec Bartolovečki

Foto - U Trnovcu Bartolovečkom s udrugama potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava

Objavljeno: 27.03.2024. 08:18

Zadnja izmjena: 27.03.2024. 08:22

U Općini Trnovec Bartolovečki je održano potpisivanje ugovora s predstavnicima udruga kojima im se dodjeljuju financijska sredstva za programe i projekte. 

Udruge su se na poziv mogle javiti s programima i projektima koji su se odnosili na zaštitu i promicanje ljudskih prava, za zaštitu lokalne kulturne baštine, za poticanje aktivnosti humanitarnog i socijalnog sadržaja, za unaprijeđenje kvalitete života, životnih vještina i sposobnosti građana, za poticanje aktivnosti vezanih za zaštitu i očuvanje čovjekove prirode te za poticanje aktivnosti vezanih za zaštitu interesa poljoprivrednih proizvođača.

- Na natječaj se javilo devet udruga. Dodijeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 25 tisuća eura. Sredstva su osigurana u proračunu Općine za 2024. godinu, a najniži iznos za projekt ili program po udruzi može biti 500 eura, a najviši 9 tisuća eura - pojasnila je općinska načelnica Verica Vitković-

Općina je ujedno potpisala i ugovor o dodjeli sredstava za Kulturno umjetničko društvo Mak Trnovec.

- KUD njeguje tradiciju našega kraja, promovira našu općini u županiji, državi i van države. Prošle godine su nam tamburaši donijeli prvo mjesto na Državnom natjecanju, pod pokroviteljstvom Sabora. Naši voditelji isto tako osvajaju značajne nagrade i mi smo zbog toga ponosni na naš KUD koji promiče takve vrijednosti - poručila je načelnica Vitković.

Komentari