zanimljiv turnir

Foto - U Varaždinskim Toplicama kreće nova sezona Hrvatske disc golf lige!

Objavljeno: 08.03.2024. 18:15

Zadnja izmjena: 08.03.2024. 18:15

Kroz nadolazeći vikend u Varaždinskim Toplicama održati će se osmo izdanje međunarodnog disc golf turnira Mars Springs presented by Enigma Stars, na kojem će sudjelovati pedesetak natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije.

Ovo natjecanje će ujedno biti i prvo kolo nove sezone Hrvatske disc golf lige koja će se odigrati kroz deset kola, a završava početkom prosinca u Toplicama Sveti Martin. Sudjelovanje na ovom turniru, a tako i u samoj ligi, najavili su članovi osam klubova – Nova Gradiška, Varaždin, Zagreb, Agram iz Zagreba, Eagle iz Rijeke, Lagoda iz Varaždina, Stubaki iz Stubičkih Toplica, te S.R.U.Z. iz Krapine. Disc golf, dinamičan i rastući sport, kombinira elemente klasičnog golfa s bacanjem popularnih „frizbija“. Cilj je jednak kao i u klasičnom golfu, samo je oprema drugačija - ubaciti disk u metalni koš s što manjim brojem izvedenih bacanja. 

Turnir u Varaždinskim Toplicama održati će se na terenu Jupiter's Shade koji se nalazi u šumi u blizini arheoloških iskopina, a natjecanje započinje prvom rundom u subotu u 12 sati. Svaka runda igre traje otprilike 120 minuta, a završetak natjecanja predviđen je odigravanjem treće runde u nedjelju oko 12:30 sati kada je predviđena svečanost proglašenja pobjednika u predvorju Kongresne dvorane Hotela Minerva.

Komentari