'Suradnja za sigurnu budućnost'

Foto - U Zagrebu predstavljeni preventivni programi Varaždinske županije

Objavljeno: 13.03.2024. 15:48

Zadnja izmjena: 13.03.2024. 15:48

Manifestacija "Maturantika" za učenike završnih razreda srednjih škola Varaždinske županije i rad Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael predstavljeni su danas u Zagrebu, na stručnom skupu "Suradnja za sigurnu budućnost".

Skup je organiziralo Ravnateljstvo policije MUP-a na Policijskoj školi "Josip Jović" s ciljem intenziviranja međuresorne suradnje radi prevencije i detekcije različitih oblika rizičnih ponašanja. Nositelji panela "Koordinacija i suradnja u suočavanju s izazovima" bili su zamjenica župana Silvija Zagorec, ujedno predsjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Varaždinske županije, pročelnik Miroslav Huđek, Leonardo Sakač, načelnik PP Varaždin i koordinator Tima za prevenciju i borbu protiv nasilja i drugih ugroza te Dalibor Božić, zamjenik načelnika PU varaždinske i zamjenik predsjednika UO Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael.

- Glavni cilj i zadaća Vijeća je stalnom razmjenom informacija te suradnjom i koordinacijom resornih institucija i tijela detektirati potencijale probleme te ih pokušavati preventivno riješiti. Pritom treba naglasiti odličnu suradnju s PU varaždinskom, s kojom se pokreću preventivne aktivnosti koje se najčešće odnose na smanjenje stope kriminaliteta, edukativne programe za mlade, sigurnost prometa, a posebno sigurnost djece u prometu, očuvanje javnog reda i mira te druge aktivnosti - rekla je Zagorec, između ostalog.

Uz pravobraniteljicu za djecu Helencu Pirnat Dragičević i druge uzvanike, na stručnom skupu sudjelovala je i državna tajnica Irena Petrijevčanin, izaslanica potpredsjednik Vlade RH i ministra unutarnjih poslova.

Komentari