dobre vijesti iz II. gimnazije

FOTO Učenica Mia Magaš pobijedila na 3. državnom natječaju „Stvarajmo eKreativno“ - pogledajte njezin uradak

Objavljeno: 28.03.2018. 20:02

Zadnja izmjena: 28.03.2018. 20:08

Mia Magaš, učenica 1. c razreda varaždinske Druge gimnazije, sudjelovala je na natječaju "Stvarajmo eKreativno" koji organizira Hrvatska udruga školskih knjižničara. Mia se natjecala u 4. kategoriji „Interaktivna priča“ s video uratkom „Dan u školi“ te je snimila interaktivni video koji se sastoji od 13 dijelova povezanih u jednu priču.

Mia je svoj uradak zamislila tako da na kraju svakog videa možete odabrati smjer u kojem ide vaša priča, a cilj je pronaći 7 različitih krajeva do kojih se može doći samo ako se svih 13 videa pogleda. Video možete pogledati na ovoj poveznici (4. kategorija - Interaktivna priča - redni broj 2. - Dan u školi):

https://stvarajmoekreativno.weebly.com/dospjeli-radovi.html

Mia je na natječaju pobijedila odlukom stručnog žirija, ali također je dobila i najviše glasova publike koja je mogla glasati za predložene radove, a o kvaliteti njezinog rada najbolje svjedoče riječi stručnog žirija koji ga je ovako okarakterizirao:

- Zanimljivo i intrigantno, moderno i prepuno izvrsnih kadrova koji govore o stečenim vještinama za digitalno doba. Ritam interaktivne priče postiže se odličnim odabirom glazbene pozadine te izmjenjivanjem kadrova različitih sadržaja i dužine. Ova interaktivna priča, sadržajno i tehnički složena, bogata senzornim detaljima ima ono umjetničko u sebi - zaključio je žiri

Svečana dodjela priznanja i nagrada održana je u utorak, 27. ožujka, na svečanosti „Knjižna booka“ u velikoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. U pratnji ove  iznimno talentirane i kreativne učenice bili su knjižničarka Zrinka Hrženjak i profesor Nikola Slunjski koji su potaknuli i motivirali učenicu da sudjeluje na ovom natječaju.

 

 

 

Komentari