kreativno, korisno i zabavno

FOTO Učenici i učiteljice iz III. OŠ potvrđuju da produženi boravak u školi nije samo pisanje zadaće

Objavljeno: 30.03.2018. 08:51

Zadnja izmjena: 30.03.2018. 08:55

Učiteljice Karolina Bizek Horvat i Karla Dragičević iz produženog boravka na III. osnovnoj školi Varaždin čine sve kako bi djeci što kvalitetnije upotpunile njihov boravak u školi jer rad u produženom boravku nije samo pisanje zadaće, već cjelodnevna briga i skrb za djecu, osmišljavanje raznih aktivnosti, učenje i ponavljanje gradiva, te uvijek potrebno provođenje sportskih aktivnosti za djecu.

Zadaća je uvijek najvažnija, a nakon što učenici napišu svoju zadaću, učiteljice im osmisle različite likovne, glazbene, matematičke, komunikacijske aktivnosti i radionice, gdje kroz zabavan način uvijek uče nešto novo ili se nadovezuju na gradivo. Bilježe se i svi važniji dani u godini, poput Božića, Uskrsa, ali i oni „manje važni“, poput Svjetskog dana čokolade.

Cilj je naučiti djecu kako učiti, istraživati, proučavati i pomagati, a rad u boravku snažno pozitivno utječe na emocije učenika, sigurnost u sebe, samopoštovanje, povjerenje u prijatelje, suradnju, pomaganje, odgovornost, znatiželju, samovrednovanje, zdrav moral, osjećaj uspješnosti, snalažljivost, okretnost, pravo na pogrešku i prihvaćanje različitosti.

Važan dio produženog boravka je zabava i razonoda, a od ove godine djeca mogu isprobati pilates, zumbu i elemente joge te vježbaju tehnike opuštanja, u čemu izrazito uživaju.

Komentari