300 kilometara

Foto - Varaždinski branitelji Dravom krenuli prema Vukovaru u spomen na poginule branitelje

Objavljeno: 16.06.2023. 14:27

Zadnja izmjena: 16.06.2023. 14:27

Spustom Drava-Dunav, Varaždin-Vukovar 2023. varaždinski branitelji i ove godine obilježavaju 32. godišnjicu odlaska Zasebne postrojbe policije PU varaždinske u obranu grada Vukovara, a ujedno tim činom odaju počast svojim suborcima koji su svoje živote položili na Oltar domovine.

Da spust u dužini od oko 300 kilometara, od Donje Dubrave do Vukovara, traje 7 dana, tijekom kojeg je predviđeno kampiranje u Križnici, Sopju, Nardu i Aljmašu, sa konačnim završetkom putovanja u Vukovaru pojasnio je predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora - Podružnica Varaždinske županije Damir Makovec. Kako je rijeka Drava i višestruko zaštićeno područje, podršku ovogodišnjem spustu i ove godine dala je Javna ustanova "Priroda Varaždinske županije" i Sveučilište Sjever.

- Cilj ovog spusta je da se na još jedan simboličan način povežu dva grada prijatelja, Varaždin i Vukovar koji su od 1991. godine povezani neraskidivim vezama jer prijateljstva koja su iskovana u Domovinskom ratu nikada se ne zaboravljaju. Upravo tome svjedoče i ovi branitelji koji punih 32 godine njeguju taj odnos pun poštovanja i povjerenja. Osim što na ovaj način odajemo počast svim hrvatskim braniteljima, posebno se prisjećamo 21 poginulog i 5 nestalih pripadnika zasebne postrojbe policije PU varaždinske - rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Komentari