ludbreška vinska cesta

FOTO Vinski maraton i Dan ludbreškog vinogorja slavi se na veliko

Objavljeno: 03.06.2017. 18:47

Zadnja izmjena: 03.06.2017. 18:47

Kao što smo već ranije najavili, danas je u tijeku treći po redu Vinski maraton uz Dane otvorenih podruma u ludbreškom kraju. Tokom dana brojni posjetitelji i planinari obilaze brojne vinske podrume, uz finu kapljicu, ugodno druženje i boravak u prirodi.

U ludbreškom vinogorju, uz ludbrešku vinsku cestu nalaze se Vinarija Stručić, Agroturizam Kežman, restoran Črn-Bel, vinski podrum Makar, vinski podrum Kirić, Restoran Arabela i kip Sv.Vinka u Globočecu Ludbreškom i svi oni danas su otvoreni za svoje posjetitelje. U svakom objektu možete degustirati 3 vrste vina i pojesti i pokoje goričke delicije. Brojni maratonci danas su pohrlili na ovu cestu kako bi se razgibali, dok su planinari Planinarskog društva Ludbreg, kako doznajemo od njihovog predsjednika Damira Klarića, danas već propješačili 18 km ovim cestama.

- Organizirali smo ovaj događaj povodom 7. rođendana osnutka ludbreške vinske ceste, s ciljem da se obilazi i promovira ovaj naš prekrasan kraj i ludbreški vinogradari. Brojni maratonci obilaze sve vinske podrume, a svaki podrum ima i svoje simpatizere. Dan otvorenih vinskih podruma planiramo i u jesen kada će biti kestena, a vjerujemo da ćemo se i onda okupiti u ovakom lijepom okruženju, uz dobru kapljicu i dobro društvo. - rekla je Sanja Stručić,  predsjednica Udruge Ludbreške vinske ceste. 

>> Posjetite Vinski maraton i Dan ludbreškog vinogorja 2017.

Komentari