u varaždinskim toplicama

Foto - Više od 20 naših restorana i vinarija predstavilo se danas na Gastro izložbi

U Hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama predstavljena su autohtona kuhinja i lokalni proizvodi na tradicionalan, ali i moderan način, što je bio glavni cilj ovogodišnje Gastro izložbe na kojoj je sudjelovalo više od 20 restorana i vinara iz Varaždinske županije, uz goste iz Istarske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije...
Objavljeno: 13.03.2024. 18:11

Zadnja izmjena: 13.03.2024. 18:12

Foto: Lidija Filipović

Pod pokroviteljstvom Varaždinske županije danas se održava osma po redu Gastro izložba u organizaciji Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin i Obrtničke komore Varaždinske županije.

U Hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama tako su predstavljena autohtona kuhinja i lokalni proizvodi na tradicionalan, ali i moderan način, što je bio glavni cilj ovogodišnje Gastro izložbe na kojoj je sudjelovalo više od 20 restorana i vinara iz Varaždinske županije, uz goste iz Istarske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije.

- Ruke, kreativnost i misao ovih obrtnika ovdje su sažete u jelu. To su jela spravljena od autohtonih tradicionalnih proizvoda, a mi se kao županija zbilja imamo čime ponositi: s našeg područja potječe čak 20-ak zaštićenih proizvoda. Enogastronomija čini prepoznatljiv identitet Varaždinske županije, u protekle četiri godine je među prvima na vinskoj karti Hrvatske - rekla je Zagorec.

'Perjanica kontinentalnog turizma'

Uz restorane i vinare, dodatnu vrijednost izložbi dalo je i sudjelovanje 20-ak učenika Gospodarske škole Varaždin i Srednje škole "Arboretum Opeka" Marčan koji se školuju za ugostiteljska zanimanja, a izložbu je pohvalila i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

- Znate da se se borimo i težimo tome da budemo perjanica kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj, ali i šire, stoga svaka manifestacija, posebice ova koja se odnosi na dobru hranu i dobro vino, no prije svega na dobre ljude, jako puno znači te podržavamo sve takve manifestacije - zaključila je Ratković.

Komentari