dugoočekivano uređenje

FOTO: Započelo preuređenje Milčetićeve ulice u Varaždinu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.05.2020. 14:04

Zadnja izmjena: 08.05.2020. 14:05

Konačno je započelo dugoočekivano uređenje ulice Ivana Milčetića u kojoj se nalazi sjedište varaždinske policije. Pred nekoliko su godina u toj ulici u dva navrata uslijed nevremena slomljena stabla pala oštetivši parkirane autobmobile, a već dugo je problem prošetati zapadnom stranom ulice jer su nogostupi deformirani uslijed korijena stoljetnih stabala koja su ostala neporušena.

U petak prijepodne djelatnici varaždinskih Parkova krenuli su s rušenjem preostalih stabala a odgovor na pitanje o rekonstrukciji Milčetićeve ulice potražili smo kod pročelnika Upravnog odjela za komunal grada Varaždina Roberta Krajcera.

- Poduzeće Parkovi u Milčetićevoj ruši stabla kako bi do Miholja (dana MUP-a) bilo sve spremno za svečano postavljanje spomen obilježja u sjedištu varaždinske Policijske uprave. Nismo još sigurni hoće li ova rekonstrukcija obuhvatiti i postavljanje novih instalacija kao nedavno u Aninoj ulici, no svakako će se riješiti pitanje nove pješačke staze na zapadnoj strani ulice. Hoće li to biti na potezu od Kolodvorske do Bogovićeve ili i na potezu od Bogovićeve do Keršovanijeve u cijeloj dužini Milčetićeve to vam još ne mogu reći, ali će svakako u dolazećim tjednima biti riješen novi nogostup na zapadnoj strani, dok će na istočnoj strani ulice ostati travnata površina, moguće nešto uža kako bi se proširila parkirališna mjesta s obje strane ove jednosmjerne ulice, čime bi se riješilo pitanje dovoljnog broja parkirališnih mjesta kako za žitelje tako i za djelatnike MUP-a – zaključio je Krajcer.

 

Komentari