Rekonstrukcija ulice

Foto - Završeni radovi u Ulici Vatroslava Lisinskog u Varaždinu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.02.2023. 11:14

Zadnja izmjena: 21.02.2023. 13:05

Foto: Borna Sabolić

Konferencijom za medije gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja naznačen je kraj radova i otvorenje Ulice Vatroslava Lisinskog u Varaždinu.

Prema programu održavanja nerazvrstanih cesta za ovu i prošlu godinu, obavljeni su radovi izvanrednog održavanja koji su obuhvaćali rekonstrukciju kolnika, nogostupa, te odvodnje oborinskih voda s prometnice. Obavljeni su radovi na uklanjanju postojeće kolničke konstrukcije, iskopu i nasipu za izradu tamponskog sloja i betonske stabilizacije nove kolničke konstrukcije, postavi granitnih rubnjaka, uređenju oborinske odvodnje, te postavi granitne kocke na kolniku i kolnim prilazima, te betonskih opločnika na nogostupima.

Vrijednost izvedenih radova je 1,7 milijuna kuna uključivo PDV (oko 230.000 eura), a radove je izvela "Vodogradnja" d.d. Varaždin.

- Zbog arheološkog nadzora i iskapanja, naknadnog uvođenja Varkoma koji je u potpunosti rekonstruirao vodovodnu mrežu kao i velikog broja kišnih, ali i dana s temperaturama ispodnule posao se odužio. Ali najbitnije je da je izveden izuzetno kvalitetno te smo dobili umjesto ulice pune zakrpa jednu prekrasnu ulicu. Zahvaljujem tvrtki Vodogradnja i njezinim radnicima koji paralelno rade Habdelićev trg koji će se završiti do kraja ožujka - rekao je Bosilj.

Komentari