Općina Sračinec

Foto - Župnik Župe sv. Mihaela arkanđela oprostio se danas od svojih župljana

Objavljeno: 20.08.2023. 18:03

Zadnja izmjena: 20.08.2023. 18:10

Župnik Siniša Dudašek danas je održao posljednju misu kao župnik Župe sv. Mihaela arkanđela Sračinec te se oprostio od svojih župljanja, a to je bila i prilika da mu za sve dobro zahvale predstavnici župne zajednice i civilne vlasti Općine Sračinec.

Dudašek je misom završio svoje 17-godišnje službovanje u toj župi, koja pokriva područje Općine Sračinec i prigradskog naselja Hrašćica, izvijestili su iz Općine Sračinec.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić zahvalio mu je na trudu koji je uložio u vjerski život te. - Uz vjeru, bili ste graditelj i u materijalnom smislu izgradnje i obnove vjerskih objekata, na to i Vi i mi svi možemo biti ponosni. Dovoljno je samo pogledati kako nam izgleda župna crkva, kapela sv. Benedikta u Svibovcu Podravskom te kapela Male Gospe, u čiju ste izgradnju bili uključeni od samih početaka uz obitelji Kirić. Suradnja Župe i Općine Sračinec bila je na izuzetno visokom nivou. Nakon 17 godina zajedničkog djelovanja mogu vam u ime načelnika Novoselca kao i svih mještana Sračinca i Svibovca Podravskog reći veliko hvala, zaželjeti sreću u novoj sredini, uz nadu će te nas se rado sjećati i često nas posjećivati - rekao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.

Župnik Dudašek, koji se zahvalio svim vjernicima, udrugama i institucijama 
s kojima je surađivao proteklih godina, odlazi na dužnost župnika u Varaždinske Toplice.

Komentari