Općina Gornji Kneginec

Glazbom i pjesmom obilježen fašnik u Knegincu

Objavljeno: 10.02.2016. 11:10

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 07:16

Foto: Općina Gornji Kneginec

Fašnički utorak, 09. veljače 2016.godine, proslavljen je na Trgu hrvatskih branitelja, gdje je u organizaciji Općine Gornji Kneginec i Turističke zajednice Općine Gornji Kneginec upriličena fašnička proslava.

Na rođendanu maškara veselili su se mališani dječjeg vrtića „Bubamara" sa svojim tetama i roditeljima, učenici OŠ Kneginec Gornji, članovi KUD-a «Knegingrad» i CTK-a Varaždin i mnogobrojni posjetitelji. Malim programom za kralja Andrijana, glazbom i plesom proslavili su najsmješniji i najluđi dan u godini.

Povorka je nakon presude, Fašnika i spalila te na taj način otklonila svu nepravdu koja ih je zadesila u protekloj godini.

Sudionici fašničkog slavlja mogli su uživati u kuhanom vinu, čaju, slanim pecivima i tradicionalnim «fašničkim krafnama» koje su i ove godine pripremile vrijedne ruke maskiranih mještanki – fašničkih slastičarki.

Ovom proslavom završilo je neobuzdano uživanje hrane, pića, zabave i buke, te je započelo četrdesetodnevno vrijeme pripreme za blagdan Uskrsa – Korizma.

Komentari