Goran Habuš: Ovim aeromitingom započeli smo novo poglavlje civilnog zrakoplovstva u Varaždinu

Objavljeno: 16.07.2015. 12:51

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:24

U osvrtu na proteklog vikenda održan međunarodni aeromiting – CIAV 2015. na današnjoj tiskovnoj konferenciji istaknuto je, da su bravure zračnih asova iz Slovenije, Latvije, Hrvatske, koji su nastupili na varaždinskom mitingu, oduševile više od tisuću posjetitelja, koji su i ovom prilikom pokazali izuzetno zanimanje za ovakve, atraktivne zrakoplovne priredbe u čijoj organizaciji Aeroklub Varaždin ima dugu i uspješnu tradiciju. 

- Međunarodni aeromiting koji je proteklog vikenda organiziran u Varaždinu bio je spektakularna zračna priredba na kojoj je nastupilo pedesetak letjelica  – od borbenih, školskih i akrobatskih zrakoplova, zrakoplova generalne avijacije do helikoptera i lakih letjelica – naglasio je tajnik Aerokluba Varaždin Robert Mišak

Varaždinski aeromiting nije bio samo atraktivni događaj koji je na varaždinski aerodrom privukao mnoštvo publike koja je uživala u atraktivnom programu, već je bio i izuzetna prigoda za promociju zrakoplovstva u našem gradu koja ima tradiciju dugu 85 godina. 

- Ovogodišnji CIAV pokazao je kako Varaždin ima snage organizirati ovakvu međunarodnu priredbu i nastaviti tradiciju civilne avijacije u Varaždinu. Posebno veseli odličan odaziv publike koja je prepoznala visoku kvalitetu ove priredbe – naglasio je na konferenciji za novinarezamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić

Valja istaknuti kako je u pripremi ovogodišnjeg mitinga, koji je organizirao Aeroklub Varaždin, sudjelovalo pedesetak ljudi koji su mjesecima predano radili na pripremi ove priredbe, koja je za organizaciju dobila najviše ocjene sudionika, stručne javnosti i zadovoljnih posjetitelja.

Na konferenciji je organizaciju ove priredbe pohvalila i direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec, koja je tom prigodom istaknula i veliki turistički potencijal ove međunarodne zrakoplovne priredbe.

- Croatia osiguranje je kao društveno odgovorna kompanija te tržišni lider na hrvatskom tržištu osiguranja letjelica, prepoznala značaj ove priredbe i podržala njenu organizaciju – naglasila je Ivana Krobot, direktorica varaždinske podružnice Croatia osiguranja, osiguravateljne kuće koja je bila zlatni sponzor ovogodišnjeg aeromitinga u Varaždinu.

Aeroklub Varaždin posebno je na konferenciji za novinare zahvalio posjetiteljima ove priredbe, svim sudionicima varaždinskog aeromitinga, javnim glasilima koja su pratile miting, te mnogobrojnim sponzorima koji su prepoznali i podržali ovu međunarodnu priredbu, između ostalih – visokoj pokroviteljici CIAVA-2015. predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, pokroviteljima – Gradu Varaždinu i gradonačelniku Goranu Habušu, te Varaždinskoj županiji i županu Predragu Štromaru, kao i zlatnom sponzoru – osiguravateljnom društvu Croatia Osiguranje te saborskom zastupniku Mariju Habeku.

- Posebno nas veseli da je varaždinski aeromiting uspio i da se Aeroklub Varaždin ponovo vratio na varaždinski aerodrom. Nastavili smo dugu tradiciju ove zrakoplovne priredbe u Varaždinu i vjerujem kako smo započeli novo poglavlje civilnog zrakoplovstva u Varaždinu – poručio je na konferenciji gradonačelnik Goran Habuš te najavio kako će Varaždin i slijedeće godine biti uzorni domaćin ove međunarodne zrakoplovne priredbe.

Komentari