HNK GORICA - NK VARAŽDIN

Gorica minimalno pobijedila, iako Varaždin nije igrao podređenu ulogu

Objavljeno: 23.11.2019. 16:52

Zadnja izmjena: 23.11.2019. 16:52

U Velikoj Gorici odigrana je utakmica 16. kola Hrvatski telekom Prve lige između HNK Gorica i NK Varaždin.

U prvom susretu Gorica je u Varaždinu pobijedila 3:1, pa su ovu utakmicu Varaždinci odlučili prikazati kao priliku da se iskupe za taj poraz. Osim toga, od kada je došao trener Luka Bonačić plan je bio osvajanje šest bodova a upisali su ih samo četiri pa su iskazali veliku želju za osvajanjem propuštenih bodova. Do kraja jesenskog dijela Varaždin igra kod kuće s Osijekom, pa zatim u gostima s Dinamom i Rijekom te su to susreti u kojima bi bilo puno teže za očekivati osvajanje bodova.

Varaždin je hrabro krenuo u utakmicu i u prvim sekundama susreta odigrao je izglednu akciju u šesnaestercu Gorice. Zatim, već u 4. minuti Benko je uputio prvi udarac u okvir gola na susretu. Međutim, nisu niti domaći igrači bili bez prilika. Bivši igrač Varaždin, a trenutno Gorice Maks Juras Čelić već je u 8. minuti napustio zbog ozljede. Do 20. minute Gorica preuzima inicijativu na terenu, a Varaždin prijeti iz kontranapada.

U 25. minuti Kolarić se našao u stopostotnoj prilici ali mu je udarac blokirao obrambeni igrač Gorice tako da je lopta završila u rukama domaćeg golmana. U 28. minuti Benko sjajno izvodi slobodni udarac, s oko trideset metara, a golman Gorice s velikim napodom vadi loptu ispod grede gola. U drugom dijelu prvog poluvremena Vraždin uspostavlja ravnotežu na terenu, a izmjenjuju se napadi na obje strane. 

U drugom dijelu Štefulj je ušao umjesto Miličevića, tako je osvježena pozicija lijevog beka kod Varaždinaca. Nakon niza poluprilika na obje strane u 57. minuti Gorica je povela golom Ndiaye. U 61. minuti Bonačić mijanja i Glavinu i uvodi Mehdikhani.

Varaždin je u drugom dijelu drugog poluvremena igrao sve agresivnije, a od poluprilika treba izdvojiti onu Posavca u 70. minuti kada je snažno pucao s oko dvadesetak metara ali poktaj lijeve stative golmana Gorice. Nevistić će iskazao u 76. minuti još jednom odličnom obranom i tako ostavio Varaždin u igri za remi. Iako je Varaždin do kraja susreta ima još nekoliko poluprilika nije uspio postići pogodak.

Komentari